Toppa formen till midsommar!

Tajta till kroppen

Vid den här tiden på året börjar många bli stressade inför sommaren och bikini säsongen. Jag tänkte därför ge er några tips för att toppa formen till sommaren. Vi har ju faktist ca 12 veckor på oss nu – om du startar idag!

Mitt första TIPS sätt upp ett mål! Fundera ut vad det är du vill förbättra, vill du tajta till kroppen, bli starkare, få bättre kondition eller bara påbörja ditt nya liv med träning och bättre kunskaper kring kosthållning?

Jag är egentligen lite allergisk mot texter så som just Toppa formen till midsommar haha, det är det VÄRSTA som finns! För mig så ska man träna för att må bra och bli stark, det ska vara roligt och en naturlig del i sin vardag och något man gör året om.

Men precis som tidningarna skriker ut under våren att så här får du din dröm kropp så smittar det såklart av sig på befolkningen och jag får en massa nya kunder som just vill komma i ”snabb form till sommaren”. Därför tänkte jag nu ge några enkla tips på hur du kan tänka fram till sommaren för att just tajta till kroppen.

Kosten Det är nästan alltid kosten som kommer avgöra om du kommer nå dit du vill oavsett om det är att gå ner eller upp i vikt. Jag skulle lägga mycket krut på att äta enkel och  bra mat i första hand!

Tänk på:

– Protein, se till att du äter bra proteiner vid varje måltid

Kolhydrater, se till att du äter bra kolhydrater minst en gång om dagen

– Laga din egna mat hemma

– Planera dina måltider under dagen, när, vad och hur du ska äta!

– Drick vatten, 1,5 lite per dag

Undvik:

– Drick inte dina kalorier, undvik juicer, läsk, sötade drycker och ALKOHOL!

– Färdigmat och restauranger där de inte kan servera bra alternativ

Träning Satsa på lite mer högintensiv träning, gärna cirkelträning och olika former av intervaller. Sköter du kosten bra så bör 3-4 pass i veckan räcka, mina klienter får bra resultat av den typen av upplägg.

Sömn Mer forskning visar på hur viktig sömnen är, du bör sova runt 7 timmar per natt – då får din kropp chansen att återhämta sig bra. Jag själv försöker alltid sova mellan 22.00-06.00 beroende på jobbet.

Stress Kan påverka dina resultat trots att du tycker att du sköter kosten och tränar på bra, försök minimera den och mitt bästa tips är återigen planering! Planera dina dagar från och med att du går upp på morgonen tills de att du går och lägger dig.

Låt nu inte detta bli en sak som du gör endast inför sommar eller vinter semestern, det bästa är om du hittar en tränings form som du älskar och som även ger dig olika former av resultat. Jag själv vill gärna kunna se resultat när jag tränar, jag vill lyfta tyngre, bli mer teknisk, springa snabbare och samtidigt vill jag att det ska vara lustfyllt även passen som jag måste grisa igenom, känner du inte lust och glädje i det du gör så tycker jag att du ska testa en annan form eller upplägg. Men kom ihåg – ibland måste man gå utanför sin tränings-comfortzone för att just uppnå sina mål, jag måste tillexempel lägga in lite löpning även fast det är det värsta jag vet, men det kommer ge mig så mycket mer i de andra sporterna som jag håller på med. 

När det kommer till min kost så kan jag äta gott på helgen men sköter kosten i veckorna, alltid! Ska jag ner till en viktklass då ser jag till att börja i god tid för att sakta gå ner i vikt för att nå min viktklass, allt för att min kropp ska må bra hela vägen ner!

För man ska må bra när man tränar, känna sig energifylld av sin goda kosthållning, inget ska vara ångestladdat, inga måsten, det ska bara vara för din egna skull!

Läs även tidigare inlägg om kost och motivation!

Har du svårt för att känna mättnad?

http://fannieredman.metromode.se/2016/03/01/har-du-svart-for-att-kanna-mattnad/

Tips för att öka din motivation:

http://fannieredman.metromode.se/2016/02/25/1447/

http://fannieredman.metromode.se/2016/01/24/planera-din-mat-vecka/

Hur jag ser på min kost:

http://fannieredman.metromode.se/2015/10/31/min-relation-till-mat-del-1/

http://fannieredman.metromode.se/2015/11/07/min-relation-till-mat-del-2/

http://fannieredman.metromode.se/2015/11/23/att-ata-eller-inte-ata/

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!