Min relation till mat Del 2

Chiapudding

Jag försöker göra det enkelt när jag ska förbereda mina matlådor. Jag köper olika proteinrika livsmedel, bra kolhydrater och grönsaker. Jag lagar väldigt ofta samma typ av mat tills jag tröttnar, för att sedan byta ut det till något annat. Håll det enkelt och gör det så gott som möjligt!

omelett

Omelett gör jag ofta på kvällen…

I stora drag så fyller jag min kyl och frys med följande…

Proteiner:

Ägg, Lax, Älgfärs, Nötfärs, Bjärreds Kyckling (om jag köper kyckling), Renskav

Kolhydrater:

Potatis/sötpotatis, Matkorn/Mathavre, (Råris/ris men nu i minde mängder…) Knäckebröd, Havregryn (bra med protein också)

Mejerier:

Mjölk, Skyr, Smör, Kvarg, Lätt Yoghurt och Grekisk, Cheddarost, Mozarella/Fetaost/Halloumi

Grönsaker:

Babyspenat, Tomater, Paprika, Lök Gul/Röd, Kidneybönor, Avocado (frukt men grönsak)

Frukt och bär:

Blåbär, Hallon, Jordgubbar, Banan, Äpple

Annat:

Kokosgrädde, Kokosmjölk, Kokosolja, Rapsolja, Olivolja, kryddor, kaffe

Fried Rice

Fried Rice med ägg och kyckling är en favorit i Thailand, som jag även gör hemma till matlådorna…

Läs Del 1 här: http://fannieredman.metromode.se/2015/10/31/min-relation-till-mat-del-1/

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • åh, så roligt att du börjat blogga igen! 😀 Hittade dig för något år sedan när du bloggade på Elle och tyckte det var så tråkigt när du slutade blogga där…men som tur var började du ju här! Gillar blandningen du bjuder på: inspiration, mat, träning, recept, tankar och vardag. Tack! 🙂

    Elisabeth 2015-11-07 23:54:02
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!