Intervaller och smoothie!

Intervaller och en smoothie

Började dagen på Bosön och intervaller. Har nämligen kört igång med 8 veckors intervallprogram igen hehe så nu jäklar ska det bli ordning på löpningen.

Dagens pass:

500m

1,5 min vila

1000m

3 min vila

500m

1,5 min vila

1000m

3 min vila

500m

Jag skulle hålla ett 52s/200m tempo men sprang lite för fort hehe och det kändes faktist rätt lätt trots knäböjen igår. Det kan såklart också vara för att grymma Linda kollade tiden och hejade på och för att jag fick sällskap av Kevin…

När jag kom hem gjorde jag denna gröna smoothie som innehåller:

6 puckar Graviola

1/4 del Mango

2 tsk Baobab

2 tsk Hampaprotein

2 nävar spenat

1/4 del äpple

Vatten/Kokosvatten

Topping:

Kokoschips och Granola

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej! Jag har alltid haft en förkärlek till konditionsträning. Dock har min träning varit mer fokuserad på styrka den senaste tiden, men nu vill jag köra igång med mer konditionsträning igen. Har du något tips på hur man ska göra för att inte tappa i muskelmassa? Jag känner det som att jag smabbt tappar styrka i axlar, armar och rygg. Kanske blir det extra påtagligt eftersom jag hsr en lång och smal kropp? Tack för en super inspirerande blogg!

  Sanna 2016-10-11 17:07:22
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej Sanna! Och förlåt att jag helt har missat din kommentar… Konditionsträning och Styrketräning i kombination är ju en omdiskuterad fråga. Jag har bland annat fått lära mig att man ska köra intervall baserade träningspass och inte köra långdistanser till exempel för att behålla muskelmassan…

   Jag tycker att du ska fundera på vad du vill med din träning, lägga upp passen olika, ska du exempelvis köra styrka en dag så bör du lägga konditionen en annan dag, kroppen behöver vara på topp om du ska kunna prestera på dina styrkepass och få ut det du vill där.

   Sen kan du tänka på att man blir bra på det man tränar så väljer du att satsa på konditionen ett tag så gör det till en period i träningen, så du periodiserar allt. Så får styrkan komma i andra hand… Ta gärna hjälp av en duktig tränare som kan lägga upp träningen åt dig!

   Här kan du läsa mer om löpning och styrketräning och att det finns lite blandade forskningsrapporter på hur kombinationen styrka och konditionsträning funkar. http://www.tyngre.se/artiklar/att-kombinera-styrka-och-kondition/

   Som sagt, jag tycker du ska se över ditt träningsupplägg och ta hjälp av någon som kan lägga upp träningen åt dig. Jag vet att min tygndlyftnings tränare Linda kommer börja med träningsupplägg Online, hon planerar nämligen min styrka och kondition… https://allvarforelek.com

   Hoppas du fick ett bra svar nu! 🙂

   fannieredman 2016-10-25 10:08:01
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!