10 livsmedel som alltid finns i min kyl/skafferi:

Bluberry

Det här med att göra det enkelt för sig själv och speciellt när det kommer till mat.

Viss jag älskar god mat som man lagat med kärlek men ärligt talat så hinner jag inte/orkar inte laga Lunch/Middag varje dag. Jag gör ju alltid en massa matlådor för veckan men sen fyller jag även kylen med enkla livsmedel som jag enkelt kan använda mig av när jag kommer hem sent eller när jag bara svänger förbi hemmet mellan jobb och träning.

Så här kommer ett urval av livsmedel som jag nästan ALLTID har hemma och som underlättar min vardag:

1.Kvarg – minst 2-3 st (250g burkar)

2.Ingelsta kalkon 110g minst 2-3 st paket

3.Riskakor, just nu Friggs ris/majs med Chiafrön, älskar ju riskakor speciellt med smör och ägg på.

4.Ägg – äter jag i olika former…

5.Kaffe (bästa pre-workout och ett måste till frukosten)

6.Mjölk – ett måste till kaffet, gröten… etc.

7.Havregryn – Gröt byggde denna vackra kropp…

8.Tonfisk – enkelt, proteiner och omega 3 – se till så den är MSC märkt…

9.Fryst frukt/bär – I en smoothie eller kvarg…

10.Sallad/grönsaker – ett måste till allt, gurka på kalkonen som ligger på riskakan…

Kvargen äter jag gärna med de frysta bären, Kaffe dricker jag alltid med mjölk, havregrynsgröten lika så, Ägg kan man alltid koka eller steka sig en liten omelett med kalkon och sallad till. Riskakor med kokt ägg på är ju sjukt gott. Tonfiskröra gjord på kvarg med en sallad till är ju en enkel lunch. Ja man kan göra allt från frukost, mellanmål till middag med dessa livsmedel!

Så har du svårt att få till kosten, se då till att planera bra och preppa hemmet med bra val och alternativ!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vore jätteglad för svar på vad du anser om sötningsmedel? Det finns ju t ex i all god kvarg som inte är sockerbombad, även i många drycker, proteinbars etc. Känns inte helt naturligt och bra men samtidigt är det lätt att tycka dessa grejer är bra som t ex mellanmål.

  A-mamman 2016-11-11 08:38:39 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
  • Svar på A-mammans kommentar.

   Hejsan! Det finns ju så många åsikter kring sötningsmedel och jag tycker Jacob Gudiol har skrivit ihop två bra artiklar om just sötningsmedel som jag tycker att du kan läsa och bilda din egen uppfattning … http://tyngre.se/artiklar/en-diet-med-vatten-eller-lightlaesk/ och http://tyngre.se/artiklar/djaevulens-advokat-om-soetningsmedel/.

   Personligen så brukar jag i första hand välja kvarg utan smak och sedan smaksätta själv med bär eller liknande, men ibland äter jag även den smaksatta speciellt om jag måste köpa något snabbt utan planering.

   Varierar du din kost och råkar få i dig lite sötningsmedel ibland så är det inge fara precis som med allt annat.

   Hoppas du fick svar på din fråga! 🙂

   Kram!

   fannieredman 2016-11-12 18:47:13
   Svara
 • Tycker du ska läsa på om riskakor, innehåller arsenik.

  Maria 2016-10-03 10:13:07
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Tips: Har ni sett att Friggs numera har ett stort sortiment av majskakor? Smakar som riskakor – men godare!

   Pia 2016-10-04 08:31:11
   Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hejsan Maria! Jag vet mycket väl om råden kring riskakor och innehållet av arsenik. Det har man inte kunnat undgå. Som vuxen kan man äta det lite då och då, samt äter du dem som är uppladdade med majs så minimerar du intaget. //Fannie

   fannieredman 2016-10-03 21:50:23
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!