Jag försöker göra det enkelt när jag ska förbereda mina matlådor. Jag köper olika proteinrika livsmedel, bra kolhydrater och grönsaker. Jag lagar väldigt ofta samma typ av mat tills jag tröttnar, för att sedan byta ut det till något annat. Håll det enkelt och gör det så gott som möjligt!
Omelett gör jag ofta på kvällen…
I stora drag så fyller jag min kyl och frys med följande…
Proteiner:
Ägg, Lax, Älgfärs, Nötfärs, Bjärreds Kyckling (om jag köper kyckling), Renskav
Kolhydrater:
Potatis/sötpotatis, Matkorn/Mathavre, (Råris/ris men nu i minde mängder…) Knäckebröd, Havregryn (bra med protein också)
Mejerier:
Mjölk, Skyr, Smör, Kvarg, Lätt Yoghurt och Grekisk, Cheddarost, Mozarella/Fetaost/Halloumi
Grönsaker:
Babyspenat, Tomater, Paprika, Lök Gul/Röd, Kidneybönor, Avocado (frukt men grönsak)
Frukt och bär:
Blåbär, Hallon, Jordgubbar, Banan, Äpple
Annat:
Kokosgrädde, Kokosmjölk, Kokosolja, Rapsolja, Olivolja, kryddor, kaffe
Fried Rice med ägg och kyckling är en favorit i Thailand, som jag även gör hemma till matlådorna…
Läs Del 1 här: http://fannieredman.metromode.se/2015/10/31/min-relation-till-mat-del-1/