Panerad torsk och potatismos med hemmagjord majonäs!
Gjorde denna rätt till middag ikväll, har en man som är lite kräsen när det kommer till fisk haha så måste alltid lura i honom den på olika vis. Men denna rätt gick allt hem hehe…
Ingredienser:
400g Torskfile
2 Ägg
Mandelmjöl
Potatis
Mjölk
Rapsolja
Olivolja
Dijonsenap
Broccoli
Vitlök
Salt och peppar
Potatismos:
Koka potatis, jag kör med skal och allt. När de har blivit färdigkokta så häller jag i lite mjölk och mosar ihop allt, salta och peppra efter smak.
Fiskpinnar:
Deltupp fiskfilen i lagom stora bitar, doppa sedan bitarna i ett ägg, panera med mandelmjöl.
Stek sedan tills de får en fin färg!
Majonäs/aioli:
Denna är svår men så grym om du får till den haha
Du behöver en äggula, dijonsenap och rapsolja. Se nu till att allt är rumstempererat innan du börjar.
1 Äggula och 1 tsk dijonsenap droppa sedan i lite rapsolja och börja vispa, sedan häller du sakta i rapsoljan medan du vispar, du ska ha i ca 2 dl olja… vispa ordentligt!
Ha sedan i pressad vitlök (aioli) lite salt och peppar – BOOM bästa majonäs/aiolisåsen… Det brukar även stå recept på Rapsoljeflaskan…