Hur äter/dricker du under en dag?

Dagens_lunch2

En fråga som jag får väldigt ofta är hur jag själv äter/dricker under en dag!

Jag försöker ju hålla en genomgående god kost under veckan som går men låter mig absolut äta gott hemma eller ute på restaurang ibland. Och oftast bli det en god fredagsmiddag och även lördagen kan bestå av en god frukost samt lördagsgodis.

Så här såg min måndag ut:

Frukost:

Två ägg och 1-2 koppar kaffe.

Mellanmål/innan träningen:

Kvarg med bär och nötter

Lunch:

Matlåda, tonfisk och sallad med ett kokt ägg till. + en kopp kaffe.

Mellanmål/innan träning:

Ett paket kalkon (ca 120g)

Middag:

Hemmagjorda hamburgare (utan bröd) med rejäl sallad och potatis i ugn.

Jag dricker vatten, kaffe och bcca dryck under dagen!

En lördag kan däremot se ut såhär:

Frukost

Frukosten brukar vara rejäl på lördagar hehe, då gör jag oftast allt som är gott. Jag älskar ju frukost så kan jag så passar jag absolut på. Allt från proteinpannkakor, egna scones till att jag springer ner till bageriet och köper nybakat bröd samt bullar. Jag brukar även koka ägg och även yoghurt/kvarg med bär och granola… + kaffe i massor!

Lunchen/Middagen

Om vi inte går ut och äter så beställer vi oftast hem mat från foodora eller liknande. Kevin hatar att laga mat och jag vill helst slippa matlagningen under helgen då jag annars lagar maten här hemma.

Mellanmål/Kvällsmål

Beroende på hur länge jag sover och hur stor frukosten blir så anpassas resten av dagens målmat efter det. Äter jag en rejäl frukost och sedan en lunch/middag på eftermiddagen så brukar jag inte vilja äta så mycket mer efter det. Däremot ett mindre mål mat eller rester från frukosten kan slinka ner på kvällen och gärna lite lördagsgodis.

Jag har även en bra känsla för att sluta äta när jag är mätt, vilket gör en stor skillnad, många har svårt att sluta då maten är god men jag är riktigt bra på att lägga ner gaffeln när jag är mätt. Sen äter jag gärna i lugnt tempo, dricker mycket vatten till maten och är jag mätt så slutar jag äta helt enkelt. Blir det kvar mat så hamnar det i en matlåda.

Men när jag ska tävla och klara min viktklass ja då är jag mycket mer strikt och då får jag även ta bort min lyxiga frukost samt restaurang mat. Men mer om det i ett annat inlägg…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!