Os i Rio

os Rio

Om ni inte har märkt det så är OS i full gång, jag har suttit framför Tvn hela veckan haha mellan kunder och egen träning!

Vi har haft fyra svenska på Judomattan under de senaste dagarna och igår placerade sig Marcus Nyman på en femte plats, vilket är stort! Senast en svensk placerade sig i Judo på Os var 1992 i Barcelona och även då en femteplats… Både Marcus Nyman och Mia Hermansson tränar och tävlar för min gamla klubb SPIF så jag har suttit på nålar av nervositet och skrikigt mig hes till deras matcher, tur att judon går på bra tider mellan 15.00-22.00 så man inte stör grannarna haha.

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag tycker det är så tråkigt att alla inte kan se OS sändningarna då Viasat har köpt upp alla rättigheterna i Sverige. Speciellt i dessa dagar då barn och ungdomar rör sig mindre så tycker jag att behovet av förebilder i form av idrottsmän och kvinnor som utför idrott är super viktiga!

I idrotten finns det inte samma form av utseende hets, alla idrottare har helt olika kroppar beroende på vilken sport de utför, här är din kropp ditt redskap, ett redskap som ska vara starkt, uthålligt, explosivt och klara av en jädrans massa belastning. DU kan inte fokusera på att sumpan ska vara tajt utan här måste sätet vara fett stark och hjälpa dig i din idrotts prestation.

För mig är idrotten jätte viktig den har lagt en grund för mig och mitt liv den har även lärt mig massa saker, givit mig fantastiska erfarenheter och det är tack vara idrotten som jag nu även jobbar med det jag gör.

Jag brukar alltid rekommendera den som ska börja träna att hitta något som intresserar en för då kommer träningen bli så mycket mer än att bara gå själv till gymmet, vilket passar vissa super bra, men det finns en anledning till att gymmen är överfulla i Januari och sedan tomt i Mars-April. Folk vet inte vad de ska göra i gymmet och de slutar gå dit för det finns varken träningsplan, sammanhållning, tränare eller klubbkompisar som påminner dig om kvällens pass eller frågar hur du mår när du missat ett pass.

Därför är det viktigt att alla har tillgång till idrotten och att få inspireras av våra svenska framgångar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Klok som en bok är du älskade fagish!

    s 2016-08-16 19:04:51
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!