It For Children

it for children it for children it for children

Jag är så stolt över min lillebror Torsten så nu tänkte jag skryta lite om honom och berätta för er vad han har startat tillsammans med sina vänner. Min lillebror har studerat politiska och internationella relationer vid Uppsala universitet och åkte då till Ghana när han skulle göra sitt examensarbete vilket resulterade i den ideella organisationen It For Children, en organisation han startade när han tagit sin examen och som nu har skickat ner sin första last med donerade datorer till barnen i Ghana!

För mig är det väldigt intressant att få följa min bror i hans arbete i Ghana, det blir så mycket närmre när man får se det på nära håll istället för alla stora organisationer där jag inte riktigt vet vart mina pengar går och om det gör skillnad. Därför tänkte jag nu publicera lite inlägg som min lillebror skriver direkt från Ghana där han är just nu för att lära Ghanas barn om datorer och internet. Här kommer hans första inlägg:

Tillsammans kan vi bygga ut informationssamhället!

I det västafrikanska landet Ghana växer de flesta barn upp utan stabil elektricitet, och tillgång till datorer och internet. Infrastrukturen är bristfällig, skolorna har knappt några resurser, och det finns nästan inga bibliotek i hela landet. Med dessa förutsättningar lämnas större delen av Ghanas befolkning utanför det vi kallar för informationssamhället: möjligheten att kunna tillskansa sig information på egen hand, och att kunna hålla kontakten med människor över hela världen.

Vi har bestämt oss för att ändra på detta! För ungefär ett år sedan startade vi den ideella organisationen IT For Children (www.itforchildren.org). Sedan dess har vi samlat in begagnade laptops i Sverige och skickat dessa till Ghana. I den lilla byn Busua, belägen på landsbygden i västra Ghana, har vi byggt ett IT-rum. Vi har upprättat elektricitet, internetuppkoppling och har precis börjat hålla IT-klasser med byns skolbarn. För en vecka sedan hade de flesta av dessa barn aldrig sett en dator tidigare – nu sitter de och klickar sig fram i Microsoft Word och Excel. Vi är övertygade om att med dessa datorer, och daglig tillgång till elektricitet och internet så kommer skolbarnen höja sin kunskapsnivå markant, förbättra sina skolresultat, samt få möjligheten att etablera kontakt med människor långt utanför deras hemby.

Alla vi som har engagerat oss i Sverige gör detta ideellt och Oavlönat. Projektet drivs på donationer från välvilliga människor som vill bidra till att Ghanas barn och unga får tillgång till världens information och kommunikation. Tack vare dessa bidrag har vi kunnat bygga vårt IT-rum, upprättat elektricitet och internet – samt transporterat ner datorerna från Sverige.

Men vi behöver mer stöd för att fortsätta göra det vi gör, och dessutom expandera projektet till fler byar. Vill du bidra till detta? Då kan du bli månadsgivare här: http://www.itforchildren.org/#donate

Eller också kan du swisha in ett engångsbidrag till: 123 418 30 34.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!