Min pappa brukar ofta göra Vietnamesiska vårrullar hemma fyllda med kyckling eller räkor som är sjukt goda, älskar dem och speciellt soya-chili-sesam-såsen till hehe.
Nu testade jag att göra dem med quorn inuti vilket blev sjukt gott och som jag tänkte dela med er… dock gjorde jag dem förra veckan så har glömt några detaljer i receptet men ska försöka återskapa det som bra som möjligt!
Quorn är ju ett bra livsmedel för dig som inte äter kött, bra med proteiner och sjukt enkelt att tillaga plus att du nästan kan luta en köttätare ð
Recept vårrullar:
Morötter
Paprika
Salladslök
Koriander
Chili
Quorn
Rispapper
Solrosmajonäs (vegansk)
Soja
Gör så här:
Hacka samt riv alla grönsaker i små bitar, lägg rispappret i blöt, stek quornen ha även i soja samt solrosmajonäsen när du steker qournen så den blir krämig och go.
Fyll sedan det blöta rispappret med allt ovan, vik ihop som en wrap/burrito i båda ändarna till fina små paket.
Dipp-såsen:
2 msk Soja
1 msk Sesamolja
1 Chili
1-2 msk Sesamfrön
Gör såhär:
Hacka chilin, i med soja, sesamolja, sesamfrön!
Färdigt.