Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Superfoodpulver, bra eller dåligt? Jag listar även några av mina favoriter.

Pulver

Några superfood-pulver som jag hittade här hemma.

Jag är ingen superfood expert och jag vet inte heller riktigt om jag tror på alla dessa pulver som något nödvändigt. Jag är mer av åsikten att äter du en allsidig kost så får du i dig både vitaminer, mineraler, fibrer och allt annat som även finns i dessa tillskott. Så ingen stress nu över Dyra, Över-Hajpade – Superfood-pulver, du behöver dem inte.

Det finns ju även forskning på att det här med antioxidanter som tillskott är lite överdrivet och att det faktist kan göra så du får sämre resultat om du tar tillskotten i samband med träning… Ni kan läsa mer om det HÄR och HÄR.

MEN! Nu vänder jag Hehe Det är ju faktist kul med dessa pulver ändå, att få testa, leka och smaka. Och när jag blir förkyld så ändrar jag ju åsikt haha och testar typ alla dessa saker och diverse hemma kurer med ingefära, honung, varmt citronvatten etc. osv allt i tron om att jag ska bli frisk, någon som känner igen sig?!

Så med det sagt tänkte jag ändå gå igenom några av de pulver som jag faktist har här hemma och som används lite då och då, främst i olika smoothies…

Acai – Pulver eller i fryst form spelar ingen roll, men jag har verkligen börjat tycka om smaken sen jag först smakade den på EM i Brasiliansk Jiu jitsu i Portugal för några år sedan. Gör du en schysst smoothiebowl och toppar med granola, banan och kokos så är det en topp 10 frukost/mellanmål för mig. Acai innehåller även massa antioxidanter (hehe), omegafetter, järn och en jädrans massa olika vitaminer/mineraler och fibrer* (*enligt macacos hemsida). Jag brukar även boosta den med mitt vegansk blåbärsprotein Här.

Baobab – Har jag precis upptäckt och jag tycker verkligen om smaken den är liksom syrlig och söt. Innehåller massa C-vitamin. I Senegal kallas den även för Livets träd.

Moringa –  Pulvret är näringsrikt och innehåller mycket protein, bra med fibrer, vitaminer och mineraler.

Nyponpulver – Innehåller Vitamin A, vitamin C och massa fibrer. Du kan använda pulvret i din gröt, smoothie eller om du gör egen granola kan du blanda i pulvret där.

Spirulina – Proteinrikt och innehåller även vitaminen B12. Jag blandar oftast i lite av pulvret i mina gröna smoothies ca 1tsk då jag  annars tycker att smaken lätt kan ta över.

Vetegräs – Innehåller mycket folsyra som är bra för cellernas ämnesomsättning. Vetegräset innehåller även mycket protein och passar super i en grön smoothie.

Maca – Gjord av Macaroten innehåller mycket C-vitamin och Jod samt sägs vara uppiggande och passar smakmässigt  bra tillsammans med kakao.

Korngräs – Innehåller mineraler så som kalcium, järn och kalium. Innehåller även klorofyll som sägs boosta immunförsvaret. Även denna är perfekt i en juice eller grön smoothie.

Gurkmeja – Även detta pulver är full av antioxidanter och olika näringsämnen samt sägs även vara bra mot inflammationer i kroppen. Du kan antingen göra ”golden milk” eller så har du i lite i en smoothie. Eller i den vanliga matlagningen… 1 msk om dagen sägs vara bra.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Fannie Redmans webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Mode
  Paulina Forsberg
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Imane Asry
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson