Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Fråga och Svar?

frågor_svarHej! Jag funderar kring hur fettförbränningen påverkas när man äter nära in på sitt träningspass, tex en timme efter frukosten, samt om man tränar på kvällen, kommer hem sent och äter sig mätt en timme innan läggdags. Jag misstänker att det kan vara en anledning till att jag intefår de resresultat jag vill ha. Hur tänker du kring detta?

När det kommer till fettförbränning/viktnedgång så är det det sammanlagda du gör under en dag som är intressant, kosten, träningen, sömnen och återhämtningen.

Jag själv behöver nästan alltid 2-3 tim att smälta maten efter en större måltid inför ett träningspass. Mest för att jag annars inte kan ta ut mig på passet om jag känner mig full av mat/mätt. Det är något jag har kommit fram till själv efter många års träning och tävling.

När det kommer till att äta middag sent på kvällen så ska det inte spela någon större roll för din fettförbränning så vidare du inte äter mer än vad du behöver över hela dagen (så du ligger på ett kalori överskott) eller att du alltid äter sent/nattäter som kan ha en liten inverkan.

Om du känner att du inte får de resultat du eftersträvar så bör du nog se över hela dagen och både träningen och kosten. Ta gärna hjälp av en kunnig person som kan hjälpa dig med kost och träningsupplägg för att du ska nå de resultat du vill ha.

Läs gärna ännu mer om mat och sömn HÄR och HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej! Tack för ett bra svar=)

    Sanna 2016-09-26 21:32:58
    Svara
Fannie Redmans webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!