Smiling

SmilingfamilyGoodiebags

Här om dagen fick jag chansen att träffa samt träna denna härliga lilla grupp från företaget Smiling. De jobbar med nötter i olika former och deras mål är att skapa jobbtillfällen i bland annat Afrika och Kina samt att leverera ekologiska nötter till Sverige utan massa onödiga mellanhänder.

Ni vet ju att jag tidigare har lagt ut inlägg om välgörenhet, allt från min lillebrors project It for Children i Ghana till Project Playground i Kapstaden. Så detta är inget inlägg som jag får betalt för att skriva utan det är något som jag tycker är väldigt bra och som jag tycker att man ska stödja genom att köpa deras produkter!

Om Smilig, från deras hemsida:

”Idén, som uppkom våren 2011, bygger på en universitetsuppsats, skriven av två av Smiling Groups grundare. Slutsatsen som drogs under uppsatsarbetet var att det är arbetstillfällen och inte bistånd som är vägen ut ur fattigdomen, detta enligt gambierna själva. Just bristen på arbetstillfällen är det stora samhällsproblemet i landet. Det är nästintill omöjligt att få något jobb av den enkla anledningen att det finns för få företag som kan anställa.

Insikten om att det i Gambia finns oändliga cashewnötsodlingar blev till en idé om att försöka få förädlingen av nötterna att stanna i landet under schyssta förhållanden och därmed bidra till att bekämpa fattigdomen. Nötterna skulle sedan gå direkt till Sverige, utan onödiga mellanhänder och omvägar.”

Vill ni läsa mer om deras produkter och varför man SKA välja just deras nötter när man går i affären, så kan ni läsa mer HÄR!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!