Söndagsläsning

tips

Det alltid så aktuella ämnet kroppen!

Jag läste en väldigt intressant artikel idag av Jacob Gudiol (som är en bra person att följa om du är intresserad av träning och kost) angående övervikt och hur vidare det är individens fel, gener eller en yttre påverkan som skapar övervikt. Gå in och läs, fundera sen lite över dina egna vanor och om det är just du som skapat dem eller om det är en yttre påverkan.

Länk till artikel: http://tyngre.se/artiklar/bara-individens-fel-om-han-eller-hon-blir-fet/

En annan sak att fundera över (som även Jacob tar upp) är hur du pratar med personer i din närhet angående deras kroppar. Personligen tycker jag att man inte har den rätten att lägga en kommentar angående andra personers kroppar. Det värsta jag vet är personer som gärna talar om för en annan om hen’s kropp är överviktig eller underviktig.

I min roll som PT hjälper jag personer att både gå upp och ner i vikt och tyvärr får jag ibland trösta mina klienter då de ofta blir påhoppade av sin omgivning med helt onödiga kommentarer.

Så ett till tips, sluta lägg onödiga kommentarer om andras kroppar. Fråga istället hur de mår!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Amen! Jag är sa jäkla trött pa att alla hela tiden ska kommentera det yttre!

    Marlene 2015-11-12 09:34:43
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!