Brasiliansk Jiu Jitsu

 

Då var det dags att snacka lite Brasiliansk Jiu Jitsu!

IMG_4052

 

Bjj eller Brasiliansk Jiu Jitsu som det heter kommer från Jiujitsun i Japan och Judon. Det är därför ganska så likt Judon men man brottas mer nere i mattan medan vi i Judon jobbar stående och med kast.

I Bjj får man poäng för nedtagning och olika positioner samt arm och halslås. Man får även göra fotlås, knälås och handledslås… Mer former av lås är alltså tillåtna i Bjj.

Bjj_EM IMG_1191

 

Jag har inte tävlat så mycket men har ändå tagit några medaljer, två sm guld i vit/blåbältes klassen och sedan ett Em brons i lila-bältes klassen.

I dagsläget tränar jag tyvärr inte så mycket Bjj längre då det faktist inte hinns med mellan mma passen, tyngdlyftning samt jobb. Men jag och Kevin åker väldigt ofta till Thailand och tränar då vi har hittat en bra Bjj instruktör hos Phuket Top Team. Vi har redan bokat 3 veckor över Julen så det kommer garanterat komma svettiga träningsbilder i Jul.

Bjj_EM_2

Det jag tycker om med Bjjn är att alla har relativt lätt att komma in i det oavsett vad man har gjort tidigare. Det finns även rätt så många klubbar ute i landet och många har nybörjarpass för vuxna.

En annan sak som är rolig med Bjjn är att även alla får vara med och tävla då det är väldigt anpassat för ålder, bälte samt vikt. Vilket gör att du får möta personer som har tränat lika länge som du. Man kan liksom börja träna och tävla som 40 åring och det är absolut inget konstigt. En sport för alla helt enkelt. Är inte det fantastiskt?

Och som i allt, man blir aldrig fullärd!

Vill du veta mer om Bjj samt kolla upp närmsta klubb så kolla in denna länk http://www.budokampsport.se

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • SÅ JÄKLA TASKIGT ATT NI DRAAAAAAR…. utan mig.

    S 2015-10-27 15:38:40
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!