It all started on the mat

Nu ska ni får höra om hur jag och kampsporten Judo träffades.

Jag vill även passa på att tacka mitt idrottande för de kunskaper jag fått samt fortfarande får speciellt tack vara Judon. Tänk att jag har utbildat mig i typ 20 års tid och att jag fortfarande lär mig 

Fannie

Jag var runt nio år när jag  för första gången klev upp på Judo mattan, jag hade då stått och grinat åt min pappa och plusmamma på nacka badhus om att JAG INTE VILL BÖRJA PÅ JUDO. Till det hör då att jag suttit i veckor och tittat på när min lillebror tränat varpå mina föräldrar då tyckte att jag lika gärna kunde börja träna själv.

Efter en hel del gnäll och diskussion så kom vi överens om att jag skulle testa på Judon om jag fick låna en dräkt till mitt första pass. Sagt och gjort, dräkten ordnades och samma dag körde jag mitt första pass.

Jag kommer så tydligt ihåg hur stolt jag var, jag hade liksom hittat min grej. Jag visste så tydligt redan då att detta var min sport.

JudoLag-Sm GULD med SPIF 2013, vi fick dubbla guld detta år. Både Dam och Herr.

Min första tävling gjorde jag i 11 års ålder, det var i Solna och jag tror det var Stockholm Distrikt Mästerskap. Jag kom på andra plats efter att förlorat mot en tuff tjej som hette Nina. Jag fick helt klart mersmak och efter DM så tävlades det i massor. När jag började i 7e klass så ville jag få ut mer av min Judoträning, jag ville även tävla mer och valde då tillslut att byta klubb.

från 13 år ålder blev det mer träning och mer tävling, jag tog u-sm silver, J-sm silver och senior brons. Jag tävlade internationellt och tog även där en hel del medaljer. När jag var 19 år valde jag återigen att byta klubb då jag upplevde att jag inte fick de stöd som jag behövde. Jag hamnade då på Stockholm Polisens Judo Klubb även numera Sveriges bästa Judoklubb. Jag tog även mitt första SM guld med dem. Så om jag ska träna Judo så åker jag i första hand till dem i midsommarkransen.

Tack vare Judon har jag fått min tränings disciplin samt min kärlek för kampmomentet som finns i de flesta kampsporter. Att få kämpa mot en annan människa och föröka vinna över hen.

SolnakampenSolnakampen förra helgen, ett guld, två silver och två brons. 

Idag tränar jag inte så mycket Judo men däremot så tränar jag ett stort gäng barn. Jag har ca 5 pass i veckan fördelat på barn i åldrarna 4-12år. Vi har även tävlat en hel del och tog faktist vårt första Guld förra helgen. Det är en så härlig känsla att få ge tillbaka, det är fantastisk och att få se sina elever ta för sig på träningar, vinna matcher på tävlingar och få se den stolthet som även jag hade när jag var i deras ålder. Det är magiskt.

fan_sanJag och min bästa träningskamrat Sandra.

Vad är då Judo?

Judon kommer från Japan och ur Jiujitsun, sporten är som fristilsbrottning kan man säga men med dräkt. Vi får kasta, hålla fast samt göra arm och halslås. Det är en stor sport i övriga världen och som även är med på OS programmet. Vill du läsa mer om Judo och vart du kan träna någonstans så kan du läsa allt här, www.judo.se

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!